Opskrifter

Mos & grød - skemad

Kold blåbærgrød

Fra 6 måneder

INGREDIENSER

Til to portioner; en til dig og en til baby

  • 2 dl friske blåbær + ekstra til topping
  • 3 dl havregryn
  • 2 spsk. chiafrø
  • 1/2 tsk. vaniljepulver
  • 3 dl havre, mandelmælk (eller modermælkserstatning til bebs)

FREMGANGSMÅDE

I en skål eller bøtte blander du alle ingredienser, undtagen blåbær (Hvis du vælger mme til baby, så lav dem hver for dig; en til dig og en til baby). I din blender eller med din stavblender, blender blåbærene og kommer i blandingen.

Stil den i køleskabet natten over og top den med friske halve maste blåbær eller blåbærmos. Den smager virkelig dejligt med banan på også.

Verdens nemmeste grød!

Chiagrød m. yoghurt 

Fra 8 måneder

INGREDIENSER

Til to portioner; en til dig og en til baby

  • 1 dl friske blåbær eller frosne + ekstra til topping
  • 3 dl havregryn
  • 3 spsk. chiafrø
  • 2 dl yoghurt natural
  • 1/2 tsk. vaniljepulver
  • 2 dl havre eller mandelmælk (kan erstattes med vand)

FREMGANGSMÅDE

I en skål eller bøtte du alle ingredienser, undtagen blåbær. Del blandingen i to. Vælger du frosne bær, så kog dem op i blot et minut. Blend blåbærene og bland dem i den ene blanding. Stil begge på køl til dagen efter. 

Morgenen efter har du en dejlig kold, mættende grød. Tag 1-2 skefulde af den hvide grød i en skål eller stor kop og dernæst blåbærgrøden oven på. 

  • Denne grød er virkelig fiberrig og derfor utrolig mættende. Der kan være forskel på hvad der hensigtsmæssigt for babyer at spise ift. til voksne. Små børn har små mavesække, og maden må ikke mætte for meget, fordi de har brug for meget energi til at vokse. Derfor er denne grød ikke til hver dag, men et par gange i måneden kan du sagtens servere den. 

Hindbærgrød m. kokos

Fra 4-6 måneder


INGREDIENSER

  • 2 dl havregryn
  • 4 dl vand
  • 1 spsk. fintmalede mandler (kan udelades)
  • 1 spsk. kokos
  • 1 dl frosne hindbær
  • Friske hindbær til topping
  • 1 tsk. fedtstof (den er bedst med en smørklat)

FREMGANGSMÅDE

Bland havregryn, vand, mandler, kokos og frosne hindbær i en gryde. Lad den koge stille op og skru ned til middelsvag varme. rør godt og lad den simre et par minutter. Hæld den herefter op i en skål og tilføj fedtstof og evt. modermælkserstatning. Top med friske hindbær. 

Giv evt. din baby friske hindbær som han/hun slev an sidde med ved siden af. 

- Husk at spise en portion selv!

Edamame-banan mos

Fra 4-6 måneder


INGREDIENSER

  • 1/2 banan
  • 1/2 dl edamebønner
  • 1 tsk. rapsolie

FREMGANGSMÅDE

Det her er verdens nemmeste kolde mos, som er super god til de hurtige dage. Put edamamebønnerne i en skål og hæld kogene vand over. lad stå et par minutter. Blend dem sammen med bananen og olie og den er klar til at blive spist. 

For at styrke mundmotorikken og din babys interesse for maden, så giv den anden halvdel af bananen ved siden af, som din baby selv kan sidde med. 

Broccoli-linse mos

Fra 4-6 måneder


INGREDIENSER

  • 1 dl broccoli
  • 1/2 dl grønne linser (forkogt eller fra dåse)
  • 1 tsk. rapsolie
  • 1 knsp. spidskommen

FREMGANGSMÅDE

Kog broccolien i lidt vand i ca. 5 min., og blend den sammen de grønne linser. Bruger du dem fra dåse så skal vandet drænes fra og de skal hurtig skylles. Bruger du tørre linser, så kog dem i ca. 20min. og blend dem herefter med broccolien. Tilføj olie og spidskommen og evt. modermælkserstatning eller brystmælk. 

Sød kartoffel-æble mos

Fra 4-6 måneder


INGREDIENSER

  • 1 sød kartoffel 
  • 1 æble (du kan også bruge pære)
  • 1 tsk. olivenolie

FREMGANGSMÅDE

Skræl kartoflen og skær den i små tern sammen med æblet (det behøver du ikke a skrælle) Kog dem sammen i ca. 10min. og blend herefter. Tilføj olien og evt. mme.


Du kan også tilføje æblemos i stedet for at koge æble med, hvis du har det i forvejen. Så kan du også mose kartoflen med en gaffel og få en lidt grovere konsistens. 

BLW: Server gerne store kogte æblestykker ved siden af, som din baby selv kan sidde med.

Havregrød med et twist

Fra 6 måneder

INGREDIENSER

  • 5 dl havregryn
  • 3 dl hirseflager
  • 2 spsk. chiafrø
  • 1 dl fintmalede hørfrø
  • 1 dl. fintmalede mandler (kan udelades)


FREMGANGSMÅDE

Mal mandler og hørfrø i din blender til de er pulveriserede. Bland dem sammen med de resterende ingredienser og opbevar det i et stort glas med låg eller plastbeholder. Når du så skal lave en portion, tager du blot en dl af denne blanding, blander med 2 dl vand og koger op i et par minutter. 

Voila! Nem grød. Top med revet æble eller æblemos og tilføj en smørklat og evt. mm eller mme.